Aquamarijn, 1703 AC, Heerhugowaard

De perfecte haarverzorging

De perfecte haarverzorging

Hoe kun je het beste je haar wassen?

Je kent het wel, de frustraties die je krijgt wanneer je haar vettig, droog of futloos is. Je vraagt je af of je de enige bent met deze problemen. Je gebruikt iedere week een nieuwe shampoo of conditioner in de hoop dat er een verandering is. Believe me, I’ve been there. Geloof me wanneer ik zeg dat niemand perfect haar heeft en dat zelfs al die instagram modellen wel eens een bad hair day hebben (ook al krijgen we die nooit te zien). Iedereen zijn haar is anders, bij sommige wordt het heel snel vettig, bij anderen moet je er een olie insmeren tegen de droogte. Een goede haarverzorging is dus noodzakelijk.

Niet elke dag je haar wassen

Het is niet nodig om je haar elke dag te wassen dat maakt het namelijk alleen maar sneller vettig. Als je het fijn vind, kun je wel voor dagelijks gebruik een milde shampoo gebruiken die het haar reinigt maar niet uitdroogt. De meeste mensen wassen hun haar ongeveer tussen 3 tot 4 keer per week. Dit kan natuurlijk ook meer of minder zijn. Het hangt af van persoon tot persoon. Voor je begint met het wassen van je haren ga je best op zoek naar de shampoo die bij jouw haartype past. Als je snel last hebt van vettig haar ga je op zoek naar een shampoo zonder parabenen. Bij het wassen van je haar is het belangrijk dat je de shampoo rustig door je haar masseert. Daarna spoel je het uit met lauw water en masseer je opnieuw met een kleine hoeveelheid shampoo je haar en spoel je het ook weer uit met lauw water. Je hoeft je haar niet per se twee keer te wassen maar het kan er voor zorgen dat het minder snel vettig wordt.

Must-have haarverzorgingsproducten

Een aantal van mijn persoonlijke favoriete beautyproducten zijn de “Guhl” shampoo met orchidee olie, “Garnier” ultimate blends conditioner en “Nivea” body wash serenity. Over de jaren heen heb ik al verschillende producten uitgeprobeerd maar deze drie zijn mijn voorlopige favoriet. Ook is het natuurlijk fijn om jezelf maandelijks te verwennen met een beautybox of goodiebox. Op die manier leer je steeds nieuwe producten kennen die je normaal niet meteen zou kopen. Een goede website voor beauty inspiratie vind je onder de volgende link. Lees hier meer over allerlei leuke beauty en verzorgingsproducten. De website beschikt over een ruim aanbod van giftboxen en verzorgingsproducten. Ideaal voor jezelf eens te verwennen of als cadeau voor iemand. Niet alleen ontdek je nieuwe producten, je krijgt ze ook nog is mega voordelig! Elke maand kun je een beautybox bestellen voor nog geen 20 euro terwijl ze gemiddeld 80 euro waard zijn. Een koopje dus.

De naverzorging voor je haar

Het is misschien een gewoonte om je haar in een handdoek te wikkelen na het douchen maar het best kun je je haar gewoon los laten en droog “deppen” met een handdoek. Als je het wilt uitkammen, gebruik dan liefst een kam in plaats van een borstel. Een borstel maakt namelijk je nat haar kapot. Het prutsen of friemelen aan je haar kan ook zorgen voor sneller vettig haar. Kam je haar dus niet te vaak en probeer zo weinig mogelijk stylingproducten te gebruiken zo heb je een betere verzorging. Als je dit wel elke dag doet, gebruik dan eerst een beschermende olie. Soms kun je ook natuurlijke producten gebruiken voor extra glans, zo staat het internet vol met recepten om een haarmaskertje te maken uit kokosolie of zelfs avocado. Een extra tip die ik je kan meegeven is om je kussensloop regelmatig te vervangen. Je staat er misschien niet direct bij stil maar je kussen neemt namelijk vet en shampooresten op uit je haar, waardoor je haar weer sneller vettig wordt.

Ik hoop dat je wat aan mijn tips voor het verzorgen van je haar hebt gehad. Natuurlijk zijn er nog veel meer tips om verzorgd door het leven te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Optimized with PageSpeed Ninja