Aquamarijn, 1703 AC, Heerhugowaard

Balayage erg populair

Balayage erg populair

Balayage is tegenwoordig erg populair onder vrouwen. Dit is een veelgevraagde look bij de kapper, doordat je minder tot geen last zult hebben van uitgroei. Bij deze vorm van verven brengt de kapper de verf met de losse hand aan met een kwast of folies. Deze kleur is lichter dan je eigen haarkleur en  wordt in veertig tot vijftig procent van het haar aangebracht. De verf wordt vervolgens gedroogd onder de droogkap of gewoon op kamertemperatuur. Je zou het kunnen vergelijken met highlights, maar dan natuurlijker.

 

Onderhoud

Hoe lang de kleur blijft zitten is erg afhankelijk van de kwaliteit van de haren en hoe je het haar verzorgd. Het is algemeen bekend dat het verven of het ontkleuren van je haar schadelijk is voor de haren. Balayage is echter minder schadelijk dan het volledig verven van je haren, doordat je maar ongeveer de helft van de haren verft en er vaak geen folies worden gebruikt. Na een verfbeurt voelt het haar vaak droger aan. Een oplossing hiervoor is het gebruiker van intens voedende producten zoals conditioner en haarolie. Je kunt de kleur zo mooi mogelijk houden door af en toe zilvershampoo, kleurconditioner of een haarmasker te gebruiken.

 

Als je haar erg beschadigd en onhandelbaar is, is het nemen van een keratine behandeling zeker een aanrader. Dit is de meest voedende behandeling voor je haar, die jouw haar steiler en glanzender maakt.

 

Technieken

Naast balayage zijn er nog ontzettend veel andere technieken van het verven van haar. Andere veel gevraagde verftechnieken zijn: highlights, babylights, omber en bronde. Deze technieken zijn allemaal net iets anders en de een is natuurlijker dan de ander.

 

Highlights

Vrijwel iedereen kent de populaire highlights wel. Bij deze manier van verven worden er highlights en lowlights over de hele lengte van het haar gezet. Het nadeel van deze techniek is dat de uitgroei snel zichtbaar wordt, waardoor je het haar vaker moet verven.

 

Babylights

Als je niet meteen voor een vol bos highlights wilt gaan zijn babylights een goede keuze. Als je vraagt om babylights worden de vooral de plukken bij je gezicht voorzien van highlights. Deze worden met verloop naar achteren steeds lager geplaatst. Dit geeft een frisse look en is minder schadelijk voor het haar dan highlights, doordat je minder haren verft.

 

Ombre

Bij omber wordt een groot deel van het haar lichter geverfd. Dit is zo’n zestig tot zeventig procent. Je zou deze manier van verven kunnen vergelijken met balayage.

 

Bronde

Bronde is het tegenovergestelde van omber. Hierbij word je haar niet in een lichtere kleur geverfd, maar juist in een donkerdere kleur dan de rest van het haar. Er worden hierbij vaak meerdere kleuren gebruikt, de een donkerder dan de ander.

 

Kleurverschil

De ene techniek van verven komt natuurlijker over dan de ander. Zo ogen balayage en babylights natuurlijker dan highlights, omber en bronde. Dit hangt vanzelfsprekend ook af van de kleuren die je kiest. Naast natuurlijke kleuren zoals blond, bruin en zwart kun je ook kiezen voor opvallende kleuren. De onderstaande kleuren zijn hiervoor ook erg mooi:

  • Zwart en donker violet
  • Zwart en grijs
  • Bruin en donkerrood
  • Blond en rosé goud

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Optimized with PageSpeed Ninja