Aquamarijn, 1703 AC, Heerhugowaard

Geld overhouden voor jezelf? Bespaar op je zorgverzekering!

Geld overhouden voor jezelf? Bespaar op je zorgverzekering!

Aan het einde van het jaar is het weer tijd om verzekeringen te gaan vergelijken. Overal word je dood gegooid met reclames van zorgverzekeraars. Waar het jou waarschijnlijk om draait is waar je de meest voordelige zorgverzekering kan afsluiten onder de door jou gewenste voorwaarden. Het liefst bespaar je zo veel mogelijk geld op je zorgverzekering om dit vervolgens ergens anders aan uit te kunnen geven. Want wat is er nou fijner dan even tijd voor jezelf? Maar hoe doe je dat nou, besparen op je zorgverzekering? In deze blog worden een aantal opties belicht.

Vergelijk elk jaar zorgverzekeringen

Elk jaar veranderen verzekeraars de dekkingen en zorgpremies. Hierom is het belangrijk dat ook jij gaat kijken of het wel verstandig is om bij je huidige zorgverzekeraar te blijven. Zorgverzekeraars hebben op hun website een tool waarmee je je maandelijkse premie kan berekenen. Om je tijd te besparen zijn er tegenwoordig verschillende websites waar je vrijblijvend een zorgverzekering voor 2019 vergelijken kan.

Bereken of een aanvullende verzekering het waard is

Er zijn verschillende aanvullende verzekeringen, zoals fysiotherapie en tandarts, die je kan afsluiten bij je zorgverzekering. Maar betaalt deze verzekering zich ook uit? Wanneer je voor je tandarts verzekering €15 per maand betaalt, betaal je dus €180 per jaar. Maar maak je daadwerkelijk deze kosten? Als je alleen naar de tandarts gaat voor controle kost dit je geen €180 per jaar. In dat geval is het voordeliger om deze verzekering te stoppen. Je moet dan wel in staat zijn, wanneer er toch iets aan de hand is, dit te kunnen veroorloven.

Betaal je verzekering op jaarbasis

Als je je verzekering op jaarbasis betaalt, bespaar je de toeslag van een maandelijkse betaling. Daarnaast geven zorgverzekeraars ook vaak een korting van circa 2% wanneer je je zorgverzekering in één keer betaalt. Op die manier kan je gemakkelijk, indien je in staat bent dit te kunnen betalen, weer wat geld besparen.

Verhoog je eigen risico

Het eigen risico voor 2019 blijft op €385. Maar als je jong bent, hoe vaak maak je het eigen risico nou op? Waarschijnlijk nooit, tenzij er echt iets gebeurd. Er is namelijk de mogelijkheid om je eigen risico te verhogen. Waarom zou je dit niet doen als je toch nooit over die €385 komt. Dit kan je namelijk per maand een aantal tientjes schelen. Echter, is het wel van belang dat wanneer er iets gebeurd je je dit wel kan veroorloven. Wat je per maand bespaard door je eigen risico te verhogen, kan je ook sparen voor wanneer je het wel nodig hebt.

Sluit je verzekeringen af bij één verzekeraar

Bij verschillende verzekeraars ontvang je korting wanneer je meerdere verzekeringen bij hen af sluit. Vaak wordt dit niet vermeld op de website maar moet je hier na vragen. Blijf wel altijd de prijzen vergelijken. De pakketkorting bij meerdere verzekeringen bedraagt vaak rond de 5%. Het kan nog steeds voordeliger zijn om ze bij verschillende verzekeraars af te sluiten ondanks de korting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Optimized with PageSpeed Ninja