Aquamarijn, 1703 AC, Heerhugowaard

3 tips voor een goede verzorging van het haar

3 tips voor een goede verzorging van het haar

Haar is voor veel mensen hun mooiste bezit. Daarom besteden ook veel mensen tijd aan het verzorgen van het haar. De meest gebruikte manier van haarverzorging is een knipbeurt krijgen van een kapper, maar het verzorgen van je kapsel stopt niet daar. Er zijn nog veel meer manieren om je haardos te onderhouden en om het beste eruit te krijgen. In dit artikel vind je een aantal tips voor de beste haarverzorging.

Was je haar niet teveel

Zeker, het wassen van het haar is noodzakelijk om het haar fris en glanzend te houden. Alleen is het dagelijks wassen van het haar slecht voor de hoofdhuid, deze droogt namelijk uit bij overmatig shampoo gebruik. Ook de kwaliteit van het haar gaat achteruit door teveel gebruik te maken van shampoo, conditioners en andere middelen. De hoofdhuid en het haar drogen dan uit en worden op de lange duur stug en droog. Daarom is het aan te raden, om zeker je haar te wassen, maar om dit niet te vaak te doen. Er worden verschillende shampoos aangeboden die geschikt zijn voor dagelijks gebruik. Wanneer je dan toch de behoefte hebt om dagelijks te wassen, maak dan gebruik van een van deze shampoos om de kwaliteit van het haar te behouden.

Je haar voeden

Het klinkt wellicht raar ‘je haar voeden’. Maar het is bewezen dat je met verschillende middelen het haar echt kan voeden en deze gezond kan houden. Hierdoor straalt deze meer en blijft de mooie glans langer zitten. Er zijn verschillende mineralen en vitamines die bijdragen aan een gezonde haarbos. Zo zorgt koper voor de pigmentvorming en kan vitamine B bijdragen aan de groei van het haar.

Verminder föhnen en stijlen

Probeer zo minmogelijk het haar te bewerken met hitte producten zoals de föhn of de stijltang. Deze zijn vaak essentieel om het perfecte kapsel te bereiken, maar zijn ook zeer schadelijk voor het haar. De hitte beschadigd de haarzakjes en direct het haar. Probeer het gebruik hier van in te perken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Optimized with PageSpeed Ninja